Despite

Despite

DATO:

November 15, 2021

KUNDE:

Despite

TYPE:

Branded content

Despite Copenhagen: ‘100% bæredygtig’ - et subtilt opråb mod en industri, der samtidig uddanner forbrugeren

Hvad er det egentlig, der gør konceptet branding svært, og hvorfor er det fortsat så vigtigt at snakke om i en tid, hvor store dele af reklameindustrien hellere vil snakke konverteringer og fokusere på de hårde data som RoI, CPA m.m.? Simplificeret, så er det vigtigt at du tænker over din branding, fordi den skal skabe udvikling på længere sigt. Du skal se dit kortsigtede salg som en nødvendighed for at køre rundt og din branding som en måde at skabe et dybere forhold til dine forbrugere, så de ikke kun køber dig, fordi du løste et problem nu og her og var det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. 

Den dybere kunderelation

Derfor handler det om at repræsentere specifikke værdier og tale til dine potentielle kunder med mere end kun dit produkt. Det er de sekundære fortællinger, der er tilknyttet andre led af dit produkt. Disse kan enten komme før produktet, i selve produktionen, eller efter produktet, i konsumptionen af produktet. Fortællingerne er yderst relevante, og når man som Tom Olsen, der er ejer af Despite, har et produkt som er meget mere end hvad det synes, så er de faktisk hele eksistensberettigelsen for forretningen. 

Hvad er greenwashing, og hvornår er noget egentlig bæredygtigt?

Fint nok. Vi har fastslået, at fortællingerne er vigtige, men hvordan fortæller man dem så? Det er her TK1 Media kommer ind i billedet. Med brands som Despite er fortællingerne ofte komplekse, og det kan synes umuligt at få dem ud til sin forbruger med det flygtige attention span, som kendetegner mediebilledet i dag. Først og fremmest ønskede Despite at oplyse deres kunder omkring bæredygtighed generelt, så de kunne udstille den store mængde greenwashing der finder sted. Dernæst en fortælling om selve produktionen af deres tøj, der er genbrugsplastik smeltet om til polyester. Afsluttende er kvaliteten af deres tøj - kendetegnet af værende åndbart, blødt og lækkert - central. Disse tre komponenter skulle inkorporeres i en underholdende fortælling.

Brugen af humor og bruddet med den fjerde væg

Løsningen på dette blev en brandfilm, der er inddelt i fem sektioner: 

  1. Sportsreklamen er en hurtigt klippet montage, der skal ligne enhver anden sportsfilm, og som skal fange seerens opmærksomhed.
  2. Overraskelsen er et brud med den fjerde væg, hvor skuespillerne meget unaturligt bryder deres træning og kigger ind i kameraet. Denne sektion havde til formål at overraske og opbygge engagement i filmen, men også metaforisk at udtrykke, at der er mere bagved brandet Despite.
  3. Produktionen er oplysende og er hovedpointen: Vi skal oplyse forbrugerne om bæredygtighed, og hvordan Despite er bæredygtigt. 
  4. The common misconception handler om at vise den nye kollektion og samtidig få brudt med de fordomme Despite oftest møder: Nemlig at deres tøj ikke kan være særlig behageligt, når det er lavet af genbrugsplast.
  5. Det cirkulære hjemmel til sidst binder det hele sammen ved at slutte ved spørgsmålet om det 100% bæredygtige, som har til formål at udtrykke, at Despite er et bedre alternativ. Det eksemplificeres ved, at de to løbere løber opad, fordi de har opnået et nyt vidensniveau og har “sejret”.